Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

antep usulü zeytin böreği nasıl yapılır

Antep usulü zeytin böreği tarifi ile sizlere lezzetli ve pratik bir börek tarifi sunuyoruz. İncecik açılan yufkalar arasına zeytin, peynir ve baharatlar ile hazırlanan harç dolduruluyor. Ardından börekler fırında pişirilerek mükemmel bir kıtır kıtır lezzete dönüşüyor. Antep usulü zeytin böreği tarifi ile sofralarınıza farklı bir tat katmaya hazır olun.

Antep Usulü Zeytin Böreği Nasıl Yapılır?

Zeytin Böreği Tarifi

Zeytin böreği, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir ve Antep usulüyle yapıldığında daha da özgün bir tat elde edilir. İşte size Antep usulü zeytin böreği yapmanın adımları:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gram lor peyniri
  • 100 gram çekirdeksiz yeşil zeytin
  • 1 adet yumurta (üzerine sürmek için)
  • Çörek otu veya susam (üzerine serpmek için)

Yapılışı:

  1. Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın.
  2. İçine tuz, yoğurt, süt ve sıvı yağı ekleyin.
  3. Kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
  6. Lor peynirini ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri karıştırın.
  7. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  8. Yuvarladığınız hamurları merdane ile açarak iç harcı ekleyin ve kapatın.
  9. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu veya susam serpiştirin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Nefis Zeytin Böreği Tadını Çıkarın!

Siz de Antep usulü zeytin böreği tarifini deneyerek sevdiklerinizi şaşırtabilir ve lezzetli bir atıştırmalık sunabilirsiniz. Bu kolay tarifle harika bir börek yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close