Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

bamya yemeği tarifi zeytinyağlı

Zeytinyağlı bamya yemeği tarifi ile lezzetli ve sağlıklı bir ana yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Bamyanın besleyici özellikleri ve zeytinyağının faydalarıyla birleşen bu tarif, hem damak tadınıza hitap edecek hem de sağlığınızı destekleyecek. Yemek yapmayı sevenler için pratik bir yöntem olan zeytinyağlı bamya yemeği tarifi, sofralarınıza lezzeti taşıyacak.




Bamya Yemeği Tarifi Zeytinyağlı

Malzemeler:

  • 500 gram taze bamya
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapılır:

Bamya yemeği tarifi zeytinyağlı için öncelikle bamyanızı temizleyin ve uç kısımlarını kesin.

Soğanı ince doğrayın ve sarımsakları rendeleyin.

Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Doğradığınız soğanları ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyerek soteleyin.

Salçayı ekleyin ve kavurun.

Bamyalı malzemeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.

Tuz, karabiber, toz şeker ve limon suyunu ekleyin. Karıştırın ve kısık ateşte bamyalar pişene kadar yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın.

Yemeğiniz piştikten sonra servis yapabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close