Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

barbunya tarifi zeytinyağlı

Barbunya tarifi zeytinyağlı başlığı altında, lezzetli ve sağlıklı bir yemek tarifi sunuyoruz. Bu tarifte, taze barbunya balıkları, özenle seçilmiş malzemelerle birlikte zeytinyağında pişirilerek hazırlanıyor. Barbunyanın omega-3 yağ asitleri ve diğer besin değerleriyle bilinen sağlıklı bir balık olduğunu unutmayın! Bu tarifi kolaylıkla uygulayabilir, aileniz ve misafirleriniz için lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz. Detaylı barbunya tarifi zeytinyağlı malzemeleri ve adımları burada.




Article

Barbunya Tarifi Zeytinyağlı

Malzemeler:

– 500 gram barbunya

– 1 büyük soğan

– 3 yemek kaşığı zeytinyağı

– 2 diş sarımsak

– 2 yemek kaşığı domates salçası

– 1 yemek kaşığı şeker

– Tuz

– Karabiber

Yapılışı:

1. Barbunyaları yıkayıp süzgece alın ve suyunu süzün.

2. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tencereye alın.

3. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

4. Sarımsakları ezin ve soğanlara ekleyin. Biraz daha kavurun.

5. Domates salçasını ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun.

6. Barbunyaları tencereye ekleyin ve karıştırın.

7. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

8. Şeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırın.

9. Kapağını kapatın ve kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

Zeytinyağlı barbunya sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Yanında limon dilimleri ve yeşil salata ile enfes bir öğün oluşturabilirsiniz.

Sağlık Yararları:

Barbunya, yüksek lif içeriğiyle bağırsak sağlığını destekler ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca içerdiği protein, demir ve potasyum ile vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri sağlar.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close