Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

çizmeden kirmadan yeşil zeytin nasıl yapılır

Yeşil zeytin yapmak için kullanılan yöntemleri ve detayları içeren adım adım bir rehber. Çizmeden kırmadan yeşil zeytin nasıl yapıldığını öğrenmek için hemen tıklayın!

Çizmeden Kırmadan Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır

1. Malzemeler

Yeşil zeytin

Tuz

Su

2. Zeytin Hazırlığı

Zeytinleri temiz suyla yıkayın ve süzün.

3. Tuzlama İşlemi

Zeytinleri tuzlamak için uygun bir kabın içine alın. Zeytinlerin üzerini kaplayacak kadar tuz ekleyin.

4. Karıştırma ve Bekleme

Tuzlu zeytinleri düzgün bir şekilde karıştırın ve üzerine su ekleyin. Zeytinlerin tamamen suyla kaplanmasını sağlayın. Ardından kabın ağzını sıkıca kapatın ve 8-12 saat boyunca bekletin.

5. Su Değiştirme

Süre sonunda zeytinleri sudan çıkartın. Kullanılan suyu dökün ve taze su ile zeytinleri yıkayın. Bu işlemi 2-3 kez tekrarlayarak fazla tuzun giderilmesini sağlayın.

6. Salamura Yapma

Zeytinleri salamura yapmak için uygun bir kabın içine yerleştirin. Kabın içine zeytinlerin üzerini tamamen kapatacak miktarda tuz ve su ekleyin. Kabın ağzını sıkıca kapatın ve zeytinleri 2-3 hafta boyunca serin ve karanlık bir yerde bekletin.

7. Arındırma

Salamura süresi sonunda zeytinleri sudan çıkartın ve iyice yıkayın. Zeytinlerin tuzunu tamamen gidermek için taze su ile birkaç kez yıkayın ve süzün.

8. Servis

Yeşil zeytinleriniz artık hazır! Dilediğiniz şekilde tüketebilir veya yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Not: Belirtilen süreler ve miktarlar genel bir fikir vermek için verilmiştir. Kendi zeytinlerinizin özelliklerine göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close