Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

değişik zeytinyağlı yemekler

Değişik zeytinyağlı yemekler tarifleri ve pratik önerilerle; sağlıklı, lezzetli ve besleyici zeytinyağlı yemeklerin keyfini çıkarın. Hem sebzelerin doğal tadını koruyan hem de kaliteli yağın faydalarını sunan bu tarifler ile sofralarınıza yeni bir soluk katın.




Değişik Zeytinyağlı Yemekler

Değişik Zeytinyağlı Yemekler

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı enginar, Akdeniz mutfağının en lezzetli ve sağlıklı yemeklerinden biridir. Malzemeler:

  • Yarım kilogram enginar
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 limonun suyu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Şeker
  • Maydanoz

Yapılışı:

  1. Enginarları temizleyip limonlu suda bekletin.
  2. Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  3. Sarımsakları ezip soğanlara ekleyin.
  4. Enginarları tencereye dizin ve üzerine soğanlı karışımı dökün.
  5. Tuz ve şeker ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  6. Servis yapmadan önce maydanoz ile süsleyin.

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı biber dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Malzemeler:

  • 6 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limonun suyu
  • Maydanoz

Yapılışı:

  1. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün.
  3. Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
  4. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  5. Salçayı ve baharatları ekleyin.
  6. Sebzeleri yıkayıp iç harca ekleyin ve karıştırın.
  7. Biberlerin içini boşaltıp hazırladığınız iç harç ile doldurun.
  8. Dolmaları tencereye dizin ve üzerine su ekleyerek pişirin.
  9. Servis yapmadan önce limon suyu ve maydanoz ile süsleyin.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı yaprak sarma, özellikle yaz aylarında tercih edilen bir mezettir. Malzemeler:

  • Yarım kilogram taze asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • Limon dilimleri
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Şeker

Yapılışı:

  1. Asma yapraklarını tuzlu suda haşlayıp süzün.
  2. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  3. Pirinci yıkayıp süzün.
  4. Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
  5. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  6. Tuz, şeker ve baharatları ekleyin.
  7. Pirinci karıştırın ve ocaktan alın.
  8. Her yaprağın üzerine pirinçli harçtan koyup sarın.
  9. Dolmaları tencereye dizin ve üzerine limon dilimleri yerleştirin.
  10. Üzerine yeterince su ekleyerek pişirin.
  11. Servis yapmadan önce maydanoz ile süsleyin.

Zeytinyağlı Taze Bezelye

Zeytinyağlı taze bezelye, bahar aylarında severek tüketilen bir mezedir. Malzemeler:

  • Yarım kilogram taze bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Şeker
  • Maydanoz

Yapılışı:

  1. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  2. Bezelyeleri yıkayıp süzün.
  3. Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
  4. Bezelyeleri ekleyin ve karıştırın.
  5. Salça, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
  6. Tatlı su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.
  7. Servis yapmadan önce maydanoz ile süsleyin.

Zeytinyağlı Patlıcan

Zeytinyağlı patlıcan, Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Malzemeler:

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • Limon dilimleri
  • Tuz
  • Şeker

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve doğrayın.
  2. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  3. Patlıcanları tuzlu suda bekletin ve sonra süzün.
  4. Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
  5. Patlıcanları ekleyip karıştırın.
  6. Salça, tuz ve şeker ekleyin ve karıştırın.
  7. Tatlı su ilave ederek pişirin.
  8. Servis yapmadan önce limon dilimleri ile süsleyin.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close