Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

dut yaprağından zeytinyağlı sarma

“Dut yaprağından zeytinyağlı sarma tarifi ile lezzetli bir Türk mutfağı deneyimi yaşayın. Yapımı oldukça kolay olan bu tarif, taze dut yaprakları ve zeytinyağı ile hazırlanan bir yemek sunmaktadır. Yüksek besin değerleriyle sağlıklı bir seçenek olan zeytinyağlı sarma, vegan ve vejeteryanlar için de uygun bir alternatif sunmaktadır. Detaylı tarifimize göz atın!”




dut yaprağından zeytinyağlı sarma

Giriş

Yemek kültürümüzde önemli bir yere sahip olan sarma, farklı malzemeler ile yapılabilmektedir. Bunlardan biri olan dut yaprağından zeytinyağlı sarma, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olmaktadır. Bu yazıda, dut yaprağından zeytinyağlı sarma yapımı hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Yeteri kadar dut yaprağı

Hazırlık

1. Pirinci yıkayıp süzün.

2. Soğanı ince ince doğrayın.

3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın.

4. Doğranmış soğanı ekleyip kavurun.

5. Pirinci tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

6. Domates salçası, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.

7. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Sarma Yapımı

1. Dut yapraklarını kaynar suda haşlayın.

2. Haşlanan yaprakları soğutun ve suyunu süzün.

3. Hazırladığınız pirinç harcını yapraklara yayın.

4. Yaprakları rulo şeklinde sarın.

5. Sarma yaparken dikkatli olun ve yaprakları sıkmadan sarın.

6. Hazırladığınız sarmaları tencereye dizin.

7. Üzerine yeteri kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.

8. Sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.

Sunum

1. Hazırladığınız dut yaprağından zeytinyağlı sarmaları servis tabağına alın.

2. Yanında yoğurt veya limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz.

3. Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close