Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

kırma zeytin nasıl

Kırma zeytin nasıl yapılır? Kırma zeytin tarifi ve adım adım yapılışı. Evde kolayca kırma zeytin yapmanın püf noktaları. En lezzetli kırma zeytin çeşitlerini öğrenin.

Kırma Zeytin Nasıl Yapılır?

1. Malzemeler

Kırma zeytin yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın:

  • Taze zeytin
  • Deniz tuzu
  • Su

2. Zeytinlerin Hazırlanması

Kırma zeytin için zeytinleri aşağıdaki adımları izleyerek hazırlayın:

  1. Zeytinleri iyice yıkayın ve saplarını kesin.
  2. Zeytinlerin üzerine çizikler atın.
  3. Büyük bir kapta su ve tuz karışımı oluşturun.
  4. Zeytinleri bu tuzlu suya ekleyin ve üzerine bir ağırlık koyun.
  5. Zeytinleri bu şekilde en az 1 hafta bekletin.

3. Kırma Zeytin Yapımı

Kırma zeytin yapmak için aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Zeytinlerin suyunu boşaltın ve temizleyin.
  2. Büyük bir tahta kaşık yardımıyla zeytinleri ezerek kırın.
  3. Kırılmış zeytinleri bir kavanoza yerleştirin.
  4. Bir miktar su ve tuz ekleyerek kavanozu iyice kapaklayın.
  5. Kavanozu serin ve karanlık bir yerde en az 1 ay bekletin.

4. Kırma Zeytinin Tüketimi

Kırma zeytinler tuzlu olduğu için tüketmeden önce iyice yıkamalısınız. Zeytinleri doğrudan salata, meze ya da zeytinyağlı yemeklerde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kahvaltılarda da enfes bir lezzet oluştururlar.

Sonuç

Kırma zeytin yapmak oldukça kolaydır ve evde kendiniz yapabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır. Yukarıdaki adımları takip ederek taze zeytinlerinizi kırma zeytinlere dönüştürebilir ve bu enfes lezzeti tadabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close