Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

salamura zeytin nasıl muhafaza edilir

Salamura zeytin nasıl muhafaza edilir? İşte salamura zeytinin tazeliğini ve lezzetini korumanın püf noktaları.




Salamura Zeytin Nasıl Muhafaza Edilir?

Salamura Zeytin Nasıl Muhafaza Edilir?

1. İhtiyaçlarınızı Hazırlayın

Salamura zeytin muhafaza etmek için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekecektir:

  • Zeytinler
  • Tuz
  • Su
  • Salamura kabı (cam veya seramik)

2. Zeytinleri Hazırlayın

Zeytinleri taze ve kusursuz olanları seçin. Zeytinleri olgunlaşmamış olarak veya toplandıkları zamandan sonra 24 saat içinde kullanmanız en iyisidir. Zeytinlerdeki lekeler veya çürümeleri temizleyerek şişek halindeki zeytinleri kullanın.

3. Zeytinleri Tuzlayın

Bir salamura kabınız varsa, zeytinleri kabın içine doldurun. Kabınız yoksa sterilize edilmiş bir cam kavanoz kullanabilirsiniz. Zeytinleri kaba doldurduktan sonra zeytinleri tuzla kaplayacak kadar su ekleyin. Tuz oranı zeytinin lezzetine bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle her litre su için 80 ila 120 gram arasında tuz kullanılır.

4. Salamurayı Hazırlayın

Bir litre suya yaklaşık 100 gram tuz ekleyerek salamura suyunuzu hazırlayın. Salamura suyu tamamen eriyene kadar karıştırın.

5. Zeytinleri Salamuraya Katın

Hazırladığınız salamurayı zeytinlerin üzerine dökün. Zeytinlerin tamamen salamura suyu ile kaplanması gerekmektedir. Zeytinler çıkmaya başlamazsa bir ağırlık kullanarak salamura suyunun üzerinde tutun.

6. Zeytinleri Saklayın

Zeytinleri salamura kabını veya kavanozu kapatın ve serin bir yerde muhafaza edin. Zeytinlerin tadının lezzetlenmesi için en az 1 ay beklemeleri gerekmektedir. Zeytinlerinizi serin bir yerde (10-15 °C) saklarsanız, yaklaşık 1 yıl boyunca tazeliklerini koruyabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close