Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

taze fasulye nasıl yapılır zeytinyağlı

Taze fasulye nasıl yapılır? Zeytinyağlı fasulye tarifi ve püf noktalarıyla lezzetli bir yemeği evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Taze fasulyeyi doğru şekilde temizleyip, kaynar suda haşladıktan sonra soğuk suyla çabuk soğutun. Zeytinyağında kavurduğunuz soğan ve sarımsakla fasulyeleri birleştirip, tuz ve baharatlarla lezzetlendirin. Kısık ateşte pişirerek zeytinyağlı fasulyeyi afiyetle tüketebilirsiniz.

Taze Fasulye Nasıl Yapılır Zeytinyağlı

Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Yapılışı

1. Taze fasulyeleri yıkayın ve uçlarını keserek doğrayın.

2. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.

3. Sarımsakları ezerek soğana ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

4. İnce doğranmış domatesleri ve domates salçasını ekleyerek karıştırın.

5. Fasulyeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.

6. Tuz, karabiber, pul biber ve toz şeker ekleyerek karıştırın.

7. Üzerini hafifçe geçecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.

8. Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

9. Pişen taze fasulyeyi ocaktan alın ve servis yapın.

Afiyet Olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close