Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

yalancı zeytinyağlı yaprak sarma

Yalancı zeytinyağlı yaprak sarma tarifi, nefis ve sağlıklı bir meze seçeneği olarak sofralarınıza renk katacak. Bu tarif, zeytinyağlı lezzetiyle damakları şenlendirirken, iç harcında kullanılan malzemelerle farkını ortaya koyuyor. Kolayca hazırlanabilen yalancı zeytinyağlı yaprak sarma tarifi için gereken malzemeler ve adımlar, yazımızda detaylı bir şekilde yer alıyor. Siz de bu özel tarifle misafirlerinizi şaşırtabilir ya da kendinize atıştırmalık bir lezzet sunabilirsiniz.

Yalancı Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı yaprak sarma, Türk mutfağının en sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biridir. Ancak bazen tüm o yemeğin hazırlık süreci ve zahmetiyle uğraşmak mümkün olmayabilir. İşte tam da bu noktada, yalancı zeytinyağlı yaprak sarma devreye giriyor. Geleneksel lezzetiyle benzerlik gösteren bu pratik tarif, hem zaman kazandırır hem de lezzetinden ödün vermez.

Malzemeler:

  • Yemeklik pirinç – 1 su bardağı
  • Yaprak sarma için turşuluk yapraklar – 30 adet
  • Soğan – 1 adet
  • Domates – 2 adet
  • Biber salçası – 1 yemek kaşığı
  • Sıvıyağ – 4 yemek kaşığı
  • Maydanoz – 1/2 demet
  • Tuz – 1 çay kaşığı
  • Karabiber – 1/2 çay kaşığı
  • Nane – 1 çay kaşığı
  • Limon suyu – 1 adet

Yapılışı:

1. Pirinci bir tencerede suyla yıkayın ve süzgece alarak süzün.

2. Bir tavada yağı ısıtın ve doğradığınız soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.

3. Soğanın üzerine salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

4. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ekleyerek karıştırın.

5. Yıkanmış pirinci tencereye ilave edin ve 2 su bardağı su ekleyerek karıştırın.

6. Tuz, karabiber ve naneyi de ekleyin. Karıştırıp kaynamaya bırakın.

7. Kaynayan pirinçleri ocaktan alıp soğumaya bırakın.

8. Bu arada yaprakları iyice yıkayın ve kaynar su dolu bir tencereye koyarak 1-2 dakika kadar haşlayın. Ardından soğuk suya alarak süzün.

9. Yaprakların dikkatlice saplarını kesin ve kenara alın.

10. Tenceredeki soğuyan pirinçlerin içine ince doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.

11. Yaprakları düz bir zemin üzerinde açın ve iç harçtan bir yemek kaşığı kadar koyarak sarın.

12. Tüm yaprakları aynı şekilde sardıktan sonra servis tabağına alın.

13. Üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close