Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı baklava tarifi

Zeytinyağlı baklava tarifi, içindeki nefis dolgu malzemeleri ve zeytinyağının sağlığa faydalarıyla dikkat çeken bir lezzet seçeneğidir. Bu tarifle evde kolaylıkla yapabileceğiniz zeytinyağlı baklava, yapımıyla da pratik bir seçenek sunuyor. Şimdi, zeytinyağlı baklava tarifimize geçebilir ve tatlı krizlerinizi bu lezzetli ve sağlıklı alternatif ile giderebilirsiniz.

Zeytinyağlı Baklava Tarifi

Malzemeler

  • 250 gram yufka
  • 200 gram dövülmüş ceviz içi
  • 200 gram toz şeker
  • 200 ml zeytinyağı
  • 250 ml su
  • Yarım limonun suyu
  • Tarçın

Hazırlanışı

1. Yufkaları tezgaha serin ve üstlerine bir bez örtün.

2. İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.

3. Üzerine ikinci yufkayı serin ve yine zeytinyağı sürün. Ardından ceviz içini serpiştirin.

4. Yufkaları üçgen şekilde katlayın ve tepsiye yerleştirin.

5. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak baklavayı tamamlayın.

6. Baklava tamamlandıktan sonra, tüm yüzeyine zeytinyağı sürün.

7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

8. Pişen baklavayı fırından çıkarın ve soğuması için bir kenara alın.

9. Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Ardından limon suyunu ekleyin.

10. Şekerli karışımı baklavanın üzerine dökün.

11. Baklavayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

12. Servis yapmadan önce dilimleyin ve üzerine tarçın serpiştirin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close