Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı barbunya arda

Zeytinyağlı barbunya Arda tarifi ile lezzetli ve sağlıklı bir yemeğe hazır olun! Bu tarifte, taze barbunya balıkları zeytinyağı, soğan, sarımsak ve baharatlar ile birlikte pişirilerek harika bir yemek elde edilir. Zeytinyağının sağlık açısından faydalarıyla birlikte, barbunyanın yüksek protein ve lif içeriği ile dengeli bir öğün sunulur. Zeytinyağlı barbunya Arda tarifi için en iyi ve kolay yöntemi sunuyoruz – hemen deneyin ve lezzetli bir yemek deneyimi yaşayın!






Zeytinyağlı Barbunya Arda

Zeytinyağlı Barbunya Arda

Bir Türk Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı barbunya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber
  • Yarım limonun suyu
  • Maydanoz, doğranmış

Yapılışı:

1. Barbunyaları akşamdan suda bekletin ve suya iyice yayılsınlar.

2. Sabahleyin suda haşlayın ve iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat kaynatın.

3. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.

4. Sarımsakları ekleyip bir dakika daha kavurun.

5. Salçayı, toz şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.

6. Haşlanmış barbunyaları süzün ve tencereye ekleyin. Karıştırın ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

7. Yarım limonun suyunu sıkın ve tencereye ekleyin.

8. Maydanozu doğrayın ve üzerine serpin. Karıştırın.

9. Sıcak veya soğuk servis yapın.

Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close