Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı barbunya pilaki

Zeytinyağlı barbunya pilaki, lezzetli bir Akdeniz mezeleri arasında yer alan ve zeytinyağı ile pişirilen barbunya fasulyesi yemeğidir. Hem sağlıklı hem de besleyici olan bu pilaki, zengin protein kaynağı olan barbunya fasulyesi ile vitamin ve mineral dolu bir lezzeti bir araya getiriyor. Mis gibi zeytinyağı aroma ile buluşan barbunya pilaki, sofralarınızı renklendirecek ve damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Siz de doğal ve sağlıklı bir seçenek olan zeytinyağlı barbunya pilaki ile sofralarınıza lezzet katmayı düşünüyorsanız, tarifimize göz atabilirsiniz.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı barbunya pilaki, Türk mutfağının sevilen ve sağlıklı bir mezelerinden biridir. Barbunya, balık yemeklerinde sıklıkla kullanılan bir baklagildir ve omega-3 yağ asitleriyle zengindir. Zeytinyağı ile birleştiğinde ise lezzeti artar ve besin değeri daha da yükselir. İşte zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım demet taze dereotu
  • Tuz
  • Toz şeker

Hazırlanışı

1. Barbunyaları akşamdan su dolu bir kabın içerisine koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kabı kapatıp, barbunyaların kabarmasını bekleyin.

2. Ertesi gün kabaran barbunyaları süzün ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın.

3. Barbunyalar haşlandıktan sonra süzgece alıp, soğuk suyla hızlıca yıkayın. Bu sayede kabukları çıkacak ve barbunyalar temizlenecektir.

4. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun.

5. Domatesleri rendeleyin ve soğanların üzerine ekleyin. Biraz soteleyip, suyunu salmalarını bekleyin.

6. Barbunyaları tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuz ve toz şekeri ekleyin.

7. Barbunyaları kapatacak kadar su ekleyin ve karıştırın. Kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin.

8. Barbuya pilaki suyunu çekip kıvamını aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Servis Önerisi

Zeytinyağlı barbunya pilaki, soğuk olarak servis edilir. Üzerine taze dereotu serperek, limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close