Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı barbunya tarifi

Zeytinyağlı barbunya tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir seçenektir. İçerdiği yüksek protein ve lif miktarıyla enerji verirken, zeytinyağının faydalarını da sunar. Bu tarifte tazecik barbunyalar, zeytinyağında pişirilir ve üzerine limon suyu ile servis yapılır. Kendine özgü lezzeti ile sofralarınıza sağlıklı bir seçenek katmaya hazır olun.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

1. Barbunyaları yıkayıp birkaç saat suda bekletin. Ardından suyunu süzüp bir tencereye aktarın.

2. Soğanı ve havuçları küçük küçük doğrayın. Patatesleri de iri iri doğrayın.

3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

4. Ardından havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Son olarak patatesleri ekleyin ve karıştırın.

5. Sebzelerin üzerine domates salçasını ekleyin ve karıştırın.

6. Sebzeleri tenceredeki barbunyaların üzerine ekleyin.

7. Tencereye suyu ve tuzu ekleyin. Karabiber serpiştirin.

8. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

9. Zeytinyağlı barbunyalarınız servise hazır! Üzerine limon dilimleri ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close