Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı barbunya yemek com

Zeytinyağlı barbunya yemeği tarifi ve nasıl yapılır? İşte lezzetli ve pratik zeytinyağlı barbunya yemeği tarifi. Barbunya ile yapılan sağlıklı ve doyurucu yemeği evde kolayca deneyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Barbunya Yemek Tarifi

Zeytinyağlı barbunya yemeği, Türk mutfağının sevilen ve sağlıklı tariflerinden biridir. Barbunya, protein ve lif açısından zengin bir baklagildir ve zeytinyağı ile birleştiğinde lezzetli bir yemek ortaya çıkar. İşte zeytinyağlı barbunya yemeği tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

  1. Barbunyaları bir gece önceden suda bekletin.
  2. Soğanı ve havuçları küçük küçük doğrayın.
  3. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
  4. Doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
  5. Soğanlar pembeleşince doğranmış havuçları ekleyin.
  6. Havuçlar yumuşayınca sarımsakları ekleyin.
  7. Salçayı ekleyip kavurun.
  8. Süzülmüş barbunyaları tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  9. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  10. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
  11. Servis yapmadan önce üzerine zeytinyağı gezdirin.

Zeytinyağlı barbunya yemeği sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Yanında pilav veya cacık ile enfes bir öğün oluşturabilirsiniz. Sağlıklı ve doyurucu bir seçenek olan bu yemeği denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close