Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı bezelye oktay usta

Zeytinyağlı bezelye tarifi Oktya Usta’dan! İşte lezzetli ve pratik zeytinyağlı bezelye yemeği tarifi. Bezelyelerin mükemmel pişirilmesi için ipuçları burada. Şimdi deneyin ve keyifle tüketin.




Zeytinyağlı Bezelye Oktay Usta

Zeytinyağlı Bezelye

Oktay Usta Tarifi

Zeytinyağlı bezelye, sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği olarak sofralarda sıkça yerini alır. Ünlü şef Oktay Usta’nın bu tarifiyle zeytinyağlı bezelyeyi denemeniz için bir fırsatınız var.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle bezelyeleri yıkayıp süzün.
  2. Havuçları ve soğanı küçük küçük doğrayın.
  3. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  4. Doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  5. Ardından havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  6. En son bezelyeleri de tencereye ekleyin.
  7. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  8. Bir miktar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  9. Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
  10. Servis yaparken üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
İşte Oktay Usta’nın lezzetli zeytinyağlı bezelye tarifi! Afiyet olsun.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close