![](https://blog.mirliya.com.tr/wp-content/uploads/2024/03/000000.pngtextzeytinyagli-bezelye-tarifi-oktay-usta.png)
Oktay Usta’nın enfes zeytinyağlı bezelye tarifiyle sofralarınıza lezzet katın. İçeriğindeki malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Haydi, zeytinyağlı bezelye tarifiyle sofralarınızı renklendirin!
Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı bezelye
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Tuz
- Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Öncelikle orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ve havuçları tencereye ekleyerek kavurun. Ardından yıkanmış bezelyeleri ve pirinci ekleyin. Tuz ve limon suyunu da ekledikten sonra üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Servis:
Zeytinyağlı bezelye tarifini sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanında bol yeşillik ve limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Bir yanıt yazın