Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı bezelye tarifi

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi – Sağlıklı ve lezzetli bir öğün için zeytinyağlı bezelye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifimizde taze bezelyeleri zeytinyağıyla pişirerek lezzetli ve besleyici bir yemeğe dönüştüreceksiniz. İçerdiği yüksek lif, protein ve vitaminlerle sağlığınıza da katkı sağlayacak olan bu tarif, hem ana yemek olarak hem de yan yemek olarak kullanabileceğiniz pratik bir seçenektir. Hemen deneyin, sevdiklerinize de afiyetle sunun!

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram taze bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Yeteri kadar sıcak su

Yapılışı:

Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip kokusu çıkana kadar bir süre daha kavurun.

Bezelyeleri ayıklayın ve yıkayın. Havuç ve patatesi de küp şeklinde doğrayın.

Soğan ve sarımsağın üstüne bezelyeleri, havuçları ve patatesleri ekleyin. Salçayı da ekleyerek karıştırın.

Şeker, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi de ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.

Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Bezelyeler ve sebzeler tamamen kaplanmalıdır.

Yemeğin kapağını kapatın ve hafif ateşte pişirin. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

Yemeği ocaktan alın ve biraz dinlendirin. Servis yaparken üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close