Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı biber dolması tarifi

Bu yazıda sizlere zeytinyağlı biber dolması tarifini adım adım anlatacağız. Bu lezzetli yemeğin yapımı oldukça kolay ve besleyici olduğunu söyleyebiliriz. Zeytinyağlı biber dolması, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri ve yaz aylarında sofraları süsleyen bir meze veya ana yemek olarak tercih ediliyor. Zeytinyağlı biber dolması tarifimizde bulunan malzemeler ve yapım aşamalarıyla siz de evinizde bu enfes lezzeti kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.




Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Malzemeler:

  • 10 adet yeşil dolmalık biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlık:

Dolma yapmak için öncelikle biberlerin sap kısımlarını kesip içini temizleyin.

Bir tencerede pirinci yıkayıp süzgece alın ve suyunu süzdürün.

Soğanı doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

Kavrulan soğana pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurmaya devam edin.

Domates salçasını ekleyip karıştırın ve tuz ile karabiberi de ilave edin.

Pirinçler hafifçe kavrulduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan pirinci ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.

Doldurma:

Hazırladığınız pirinçli harç ile biberleri doldurun. İçlerini fazla doldurmadan hafifçe bastırarak dolmayı tamamlayın.

Pişirme:

Dolmaları geniş bir tencereye yerleştirin ve üzerlerini kapatacak kadar su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte dolmaları pişirin. Yaklaşık 30-40 dakika sürebilir.

Pişen dolmaları ocaktan alın ve ılımaya bırakın.

Servis:

Zeytinyağlı biber dolmalarını soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close