Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı biber dolması üzümsüz

Zeytinyağlı biber dolması üzümsüz tarifi ve yapılışıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz başlıktır. Bu lezzetli ve sağlıklı yemeği evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı biber dolması içerisinde kullanılan malzemeler ve adım adım tarifimizle size özel püf noktalarını keşfedin. Zeytinyağlı biber dolması üzümsüz nasıl yapılır? İnce ayrıntılarıyla öğrenmek için tıklayın.






Zeytinyağlı Biber Dolması Üzümsüz

Zeytinyağlı Biber Dolması Üzümsüz

Malzemeler

  • 10 adet sivri biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Yeteri kadar su

Hazırlanışı

Soğanı küçük küçük doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tavada kavurun.

Biberleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve içlerini temizleyin.

Pirinci yıkayıp süzün ve soğanlarla birlikte kavurduğunuz tavaya ekleyin. Salçaları ve şeker ekleyerek karıştırın.

Karışımı biberlerin içerisine doldurun ve dik bir şekilde tencereye dizin.

Üzerine suyunu ekleyin, tuz ve baharatlarla tatlandırın.

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte biberler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Zeytinyağlı biber dolmasını soğumadan servis yapabilir veya buzdolabında bir süre dinlendirip soğuk olarak sunabilirsiniz. Üzerine nane veya dereotu ekleyerek servis yapabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close