Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı brüksel lahanası tarifi arda nın mutfağı

Arda’nın Mutfağı başlığı için SEO uyumlu bir açıklama:

“Arda’nın Mutfağı’nda zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi! Sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği arayanlar için ideal bir seçenek. İşte adım adım tarifimiz!”

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi – Arda’nın Mutfağı

Malzemeler:

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • Yeteri kadar su

Yapılışı:

Öncelikle brüksel lahanalarını yıkayın ve üzerlerine birkaç çizik atın. Ardından tencereye alın ve üzerine su ekleyerek haşlamaya başlayın. Yaklaşık 10-12 dakika haşlanan lahanaları süzün ve soğuk suyla durulayın.

Sarımsakları ve soğanları ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi küçük küpler halinde kesin.

Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve üzerine doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Havuç ve patatesleri tencereye ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra haşladığınız brüksel lahanalarını da tencereye ilave edin. İyice karıştırın.

Şeker, tuz ve limon suyunu ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sebzeler yumuşayıp sos kıvamına gelene kadar pişirme işlemine devam edin.

Zeytinyağlı Brüksel Lahanasını sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Not:

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifinde kullanılan malzemeler kişi sayısına göre ayarlanabilir. Ayrıca tencereye eklemek istediğiniz baharat veya yeşilliklerle tarifi zenginleştirebilirsiniz.

Arda’nın Mutfağı’nda yer alan diğer tariflere göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Kaynak: ArdaninMutfagi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close