Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı dolma biber

Zeytinyağlı dolma biber, taze ve leziz bir Türk mutfağı yemeğidir. Bu tarifte dolma biberler zeytinyağı ve baharatlarla doldurulup pişirilerek hazırlanır. İçerisinde bulunan zengin besin değerleriyle sağlıklı bir seçenektir. Zeytinyağlı dolma biber tarifi için sizlere en iyi ve en pratik yöntemleri sunuyoruz. Şimdi denemek için tarifimize göz atın!




Zeytinyağlı Dolma Biber

Zeytinyağlı Dolma Biber

Zeytinyağlı dolma biber, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olan zeytinyağlı dolma biber, birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen bir yemektir. Peki, zeytinyağlı dolma biber nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 kilogram dolma biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle dolma biberlerin sap kısımlarını kesip içini çıkarın. Ardından bol suyla yıkayarak tuzlu suda bir süre bekletin.

Pirinci güzelce yıkayın ve süzün. Soğanı ince ince doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da aynı şekilde doğrayın.

Geniş bir kasede pirinci, soğanı, domates salçasını, biber salçasını, doğranmış maydanozu, dereotunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın.

Hazırladığınız karışımı dolma biberlere doldurun. Biberlerin ağız kısımlarını kapatmayın, pirinçler şiştiğinde yerlerinden çıkmasını sağlayacak bir boşluk bırakın.

Dolma biberleri tencereye dizin ve üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte dolmalar pişene kadar yaklaşık 30-40 dakika kaynatın.

Pişen zeytinyağlı dolma biberleri soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce dolmalara zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close