Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı dolma içi çiğden

Zeytinyağlı dolma içi çiğden yapımı hakkında detaylı bilgi ve tarifler içeren makalemize göz atın. En lezzetli ve sağlıklı dolma içi tarifleri için doğru adrestesiniz. Şimdi zeytinyağlı dolma içi çiğden nasıl yapılır öğrenmek için hemen tıklayın!

Zeytinyağlı Dolma İçi Çiğden

Zeytinyağlı dolma içi çiğden, Türk mutfağının sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemeği yapmak oldukça kolaydır. İşte zeytinyağlı dolma içi çiğden tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, nane

Yapılışı:

Öncelikle pirinci yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı da ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Daha sonra pirinci ekleyip kavurun ve üzerine suyunu ilave edin. Tuz, karabiber ve nane ekleyip karıştırın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.

Zeytinyağlı dolma içi çiğden servise hazırdır. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close