Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı enginar ardanın mutfağı

Zeytinyağlı enginar tarifiyle sofralarınıza lezzet katmaya hazır mısınız? Arda’nın mutfağında bulunan bu enfes tarifle sağlıklı ve lezzetli bir yemeğe adım atabilirsiniz. Hem hafif hem de doyurucu olan zeytinyağlı enginar, sevdiklerinize de sunabileceğiniz harika bir seçenek. Şimdi Arda’nın mutfağında bu tarifi deneyerek sağlıklı bir şekilde beslenmeye başlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar Ardınin Mutfagı

Zeytinyağlı enginar, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemeği yapmak oldukça kolaydır. İşte zeytinyağlı enginar tarifine dair adım adım detaylar:

Gerekli Malzemeler:

  • 6 adet enginar
  • 1 büyük havuç
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

1. Enginarların temizlenmesi: Enginarları temizlemek için önce saplarını kesin ve dış yapraklarını ayıklayın. Daha sonra enginarları limonlu suda bekletin.

2. Sebzelerin doğranması: Havuç, soğan, sarımsak ve maydanozu küçük küçük doğrayın.

3. Tencereye sebze dizilmesi: Geniş bir tencereye önce doğranmış sebzeleri dizin ve üstüne enginarları da yerleştirin.

4. Zeytinyağı ve limon suyunun eklenmesi: Sebzelerin üstüne zeytinyağı ve limon suyu ekleyin. Tuz ve karabiber serpiştirin.

5. Pişirme işlemi: Tencereyi kısık ateşte pişirin ve arada bir karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.

6. Servis: Zeytinyağlı enginarları servis tabağına alın ve üzerine taze maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close