Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı enginar dolması tarifi

Bu zeytinyağlı enginar dolması tarifi, taze enginarların lezzetli bir şekilde doldurulup pişirildiği geleneksel bir Türk yemeğidir. Zeytinyağıyla yapılan bu tarif, doyurucu ve sağlıklı bir seçenektir. İçerisindeki dengeli malzemelerle besleyici bir öğün sunan bu dolma, sofralarınızı renklendirecek ve misafirlerinizi etkileyecek bir seçenektir. Tüm adımlarını detaylı bir şekilde anlattığımız bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.




Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

Malzemeler

  • 6 adet taze enginar
  • 1 büyük soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Yapılış

1. Enginarları temizlemek için önce kabuklarını soyun ve saplarını kesin. Ardından enginarları limonlu suda bekletin, böylece renkleri değişmez.

2. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile karamelize olana kadar kavurun.

3. Pirinci iyice yıkayın ve ardından kavrulan soğanlara ekleyin. Biraz daha kavurun.

4. Pirincin üzerine 4 su bardağı su, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın.

5. Enginarları süzgece alın ve içlerini bir kaşık yardımıyla oyup, içlerine pirinçli harçtan doldurun.

6. Dolmaları tencereye yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

7. Tencerenin altını kısın ve dolmalar suyunu çekene kadar pişirin.

8. Servis yaparken üzerine maydanoz yaprakları serpebilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close