Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı enginar nasıl yapılır

Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli bir tarif arayanlar için, adım adım tarifimiz burada! Taze enginarları temizleyip doğradıktan sonra, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile haşlayarak başlıyoruz. Ardından üzerine hazırladığımız nefis zeytinyağlı sosu dökerek dinlenmeye bırakıyoruz. Bu tarifle sofralarınızı şenlendirecek, sağlıklı ve lezzetli bir zeytinyağlı enginar deneyimi yaşayacaksınız. Hemen deneyin, afiyet olsun!

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

Enginarın Hazırlanması

Enginarı temizlemek için öncelikle her bir enginarın dış yapraklarını soyun.

Ardından, enginarları yarım limon ile ovun ve hemen suya koyun. Bu, enginarın kararmasını önleyecektir.

Enginarları su dolu bir tencereye koyun ve kaynar suya atarak yaklaşık 20 dakika haşlayın. Enginarlar tamamen yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Zeytinyağlı Sosun Hazırlanması

Bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın.

Isınan yağa yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

Ardından, doğranmış havuçları ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek karıştırın.

Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra enginarları da ekleyin.

Tuz, şeker ve limon suyunu ekleyin.

Pişirme İşlemi

Tüm malzemeleri tencereye ekledikten sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.

Enginarlar iyice yumuşayana kadar düşük ateşte pişirmeye devam edin. Bu genellikle yaklaşık 30-40 dakika sürer.

Pişme süresi tamamlandığında, tencereyi ocaktan alın ve soğuması için bekletin.

Servis

Soğuyan zeytinyağlı enginarı servis tabağına alın.

Üzerine bol miktarda dökme zeytinyağı gezdirin.

Dilerseniz, ince doğranmış maydanoz veya limon dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close