Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı enginar tarifi

Bu zeytinyağlı enginar tarifi, taze ve lezzetli enginarları zeytinyağı ve baharatlarla birleştirir. Adım adım tarife uyarak, şık bir başlangıç veya yan yemek olarak sunabileceğiniz enfes bir enginar deneyimi yaşayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet enginar
  • 1 adet limon
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su

Hazırlanışı:

İlk olarak enginarları temizleyin. Bunun için enginarların dış kabuklarını soyun ve sap kısımlarını keserek çıkartın. Ardından limonlu su dolu bir kaba batırın, bu sayede enginarların kararmasını engelleyeceksiniz.

Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve havuçları, soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları da ekleyip bir süre daha kavurun.

Daha sonra enginarları tencereye alın ve tuz ekleyerek karıştırın. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 40-45 dakika sürecektir.

Servis:

Zeytinyağlı enginarları servis tabağına alın ve üzerine limon sıkarak servis yapın. Sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Yanında yoğurt ile servis edilmesi tercih edilir.

Notlar:

  • Enginarları temizlerken eldiven kullanmanız tavsiye edilir, çünkü enginarın içindeki kısımlar elinizi karartabilir.
  • Enginarları pişirirken üzerini kapatacak kadar su eklemek önemlidir, aksi takdirde enginarlar yeterince yumuşamayabilir.
  • Bazı kişiler limonlu suda bekletme işlemini enginarları karartmaması için yapar, dilerseniz bu adımı atlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close