Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi Oktay Usta’dan! Sağlıklı ve lezzetli bir yemek olan zeytinyağlı enginarı kolayca yapmak için tarifimize göz atın. İçerisindeki malzemeler ve adım adım yapılışını öğrenebilir, sofralarınıza lezzet katacak bu tarifi deneyebilirsiniz.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 6 adet enginar
- 1 büyük havuç
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı limon suyu
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
1. Enginarları temizleyip, limonlu suda bekletin.
2. Soğanı yemeklik doğrayın, havucu halka halka kesin.
3. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
4. Üzerine havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
5. Sarımsakları ezerek tencereye ekleyin.
6. Enginarları tencereye alın ve tüm malzemeleri karıştırın.
7. Tuz, karabiber ve suyu ekleyin.
8. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
9. Servis yapmadan önce üzerine limon suyu ekleyebilirsiniz.
Bir yanıt yazın