Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı enginar yemeği

Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi ve yapımı hakkında detaylı bilgi içeren lezzetli ve sağlıklı bir yemek tarifiyle karşınızdayız. Türk mutfağının sevilen mezelerinden olan zeytinyağlı enginar yemeği, hayranlık uyandıran lezzeti ile sofralarınızı renklendirecek. İşte, pratik ve kolay adımlarla hazırlayabileceğiniz bu enfes yemek tarifinin püf noktaları ve malzemeleriyle birlikte sizlerle paylaşıyoruz.




Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Mutfağa Ait Bilgiler

Enginar, Akdeniz mutfağının önemli bir parçasıdır ve genellikle zeytinyağıyla hazırlanan lezzetli yemeklerde kullanılır.

Malzemeler

  • 6 adet taze enginar
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Hazırlık Süreci

  1. Enginarları temizleyin ve saplarını kesin.
  2. Taze enginarları limonlu suya koyun, böylece kararmalarını önleyebilirsiniz.
  3. Soğanı doğrayın ve sarımsakları ezin.
  4. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  5. Doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsakları tencereye ekleyin, pembeleşene kadar kavurun.
  6. Enginarları tencereye ekleyin ve karıştırın.
  7. Tuz ve karabiber ekleyin.
  8. Üzerine su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  9. Kaynadıktan sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın ve 35-40 dakika pişirin.
  10. Pişen enginarları servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpin.

Servis Önerisi

Zeytinyağlı enginar yemeği, soğuk olarak servis edildiğinde daha lezzetli olabilir. Yanında taze limon dilimleriyle servis yapın.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close