Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı fasulye tarifi oktay usta

Zeytinyağlı fasulye tarifi Oktay Usta’dan pratik ve lezzetli bir yemek tarifi. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan zeytinyağlı fasulye, sağlıklı ve doyurucu bir seçenektir. Oktay Usta’nın adım adım anlattığı tarifle, evde kolaylıkla yapabileceğiniz enfes bir lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca tarifte kullanılan malzemelerin tamamı doğal ve taze olduğu için sağlıklı bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Zeytinyağlı fasulye tarifi Oktay Usta sayesinde sofralarınıza hem lezzet hem de sağlık katmak için ideal bir seçenektir.






Zeytinyağlı Fasulye Tarifi – Oktay Usta

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi – Oktay Usta

Malzemeler:

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 büyük soğan
  • 2 orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

İşte zeytinyağlı fasulye tarifinin yapılışı adım adım:

Adım 1: Fasulyelerin Hazırlanması

Fasulyeleri güzelce yıkayın ve uçlarını keserek ayıklayın.

Adım 2: Soğanın Doğranması

Bir büyük soğanı yemeklik doğrayın.

Adım 3: Domateslerin Hazırlanması

İki orta boy domatesi rendeleyin veya küçük küçük doğrayın.

Adım 4: Sarımsakların Ezilmesi

Üç diş sarımsağı ezin veya doğrayın.

Adım 5: Tencereye Zeytinyağı Eklenmesi

Bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.

Adım 6: Soğan ve Sarımsağın Sotelenmesi

Isınan zeytinyağına doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin. Ardından ezdiğiniz sarımsakları da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Adım 7: Domatesin Eklenmesi

Sotelediğiniz soğan ve sarımsağın üzerine rendelediğiniz veya doğradığınız domatesleri ekleyin. Biraz tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.

Adım 8: Fasulyelerin Eklenmesi

Tencereye ayıkladığınız taze fasulyeleri ekleyin ve karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyerek fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Adım 9: Pişirme Süreci

Tencerenin kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Arada bir karıştırarak kontrol edin. Yaklaşık 30-40 dakika pişirme süresi gerekebilir.

Adım 10: Servis

Zeytinyağlı fasulye sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Üzerine dilerseniz limon sıkarak, maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close