Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı imam bayıldı kızartmadan

Zeytinyağlı imam bayıldı tarifi, pratik ve sağlıklı bir seçenektir. Bu tarifte patlıcanlar kızartılmadan, zeytinyağında pişirilerek hazırlanır. İçerisine katılan soğan, sarımsak, domates ve biber gibi malzemelerle lezzetlendirilerek, enfes bir yemeğe dönüşür. Zeytinyağlı imam bayıldı kızartmadan tarifini denemek isterseniz, bu yazıyı okuyarak adım adım nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Sağlıklı yemekleri tercih edenler için zeytinyağlı imam bayıldı harika bir seçenek olacaktır.




Zeytinyağlı İmam Bayıldı Kızartmadan

Nefis Bir Akdeniz Lezzeti

Zeytinyağlı İmam Bayıldı, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kızartma yapmadan yapılan bu yemek, hem sağlıklı hem de lezzetli olmasıyla bilinir. İşte size zeytinyağlı imam bayıldının tarifi:

Malzemeler

  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz

Yapılışı

1. Patlıcanları yıkayıp çizgili şekilde soyun.

2. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

3. Soğanları doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

4. Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.

5. Domatesleri ve yeşil biberleri doğrayın ve soğanlara ekleyin. Bir süre daha kavurun.

6. Patlıcanları suyunu sıkarak ekleyin ve karıştırın.

7. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Karışımı biraz çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.

8. Üzerine doğranmış maydanoz ilave edin ve karıştırın.

9. Yemeği oda sıcaklığında dinlendirin ve servis yapın.

Afiyet Olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close