Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kabak dolması tarifi

Zeytinyağlı kabak dolması tarifi, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek arayanlar için harika bir seçenektir. Bu tarifte taze kabaklar zeytinyağında pişirilerek, iç harcıyla doldurulur ve güveçte veya fırında yapılan bir yemektir. Zeytinyağlı kabak dolması, vegan ve vejetaryen diyetler için de uygundur. Bu tarifin adımları ve önemli ipuçları ile birlikte ayrıntılı talimatları içeren bu yazıyı okuyun.

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi

Malzemeler

  • 6 adet kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı su

Yapılışı

  1. Kabakların baş kısmını keserek çıkarın ve içini oyup kenara alın.
  2. Pirinci yıkayıp süzgece alın ve süzülmesi için bekletin.
  3. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tavada kavurun.
  4. Salçaları ekleyerek kısık ateşte karıştırın.
  5. Pirinci ekleyin ve kavurun.
  6. Yarım limonun suyunu, şekeri, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyerek karıştırın.
  7. Kabakları tencereye yerleştirin ve pirinç harcını kabakların içine doldurun.
  8. Tencereye su ekleyin ve kapağını kapatın.
  9. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  10. Tencereyi ocaktan alın ve dolmaları soğumaya bırakın.
  11. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak üzerine zeytinyağı gezdirin.
  12. Afiyet olsun!

Nasıl Yenir?

Zeytinyağlı kabak dolmasını soğuk olarak servis edebilirsiniz. Üzerine dereotu veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca yanında limon dilimleriyle servis yaparak taze bir tat elde edebilirsiniz. Bu lezzetli ve sağlıklı yemeği sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close