Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı karalahana sarması

“Zeytinyağlı karalahana sarması tarifi ve hazırlanışı ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz içerik. Lezzetli zeytinyağlı karalahana sarması nasıl yapılır, malzemeler nelerdir ve adım adım tarifimize göz atabilirsiniz.”




Zeytinyağlı Karalahana Sarması

Zeytinyağlı Karalahana Sarması

Ürün Girişi

Zeytinyağlı karalahana sarması, Türk mutfağının sevilen ve geleneksel yemeklerinden biridir. Karalahana yaprakları, içerisine yerleştirilen pirinç, soğan, baharatlar ve zeytinyağı ile lezzetli bir yemek olarak hazırlanır.

Malzemeler

  • Karalahana yaprakları
  • Pirinç
  • Soğan
  • Baharatlar (karabiber, tuz, pul biber)
  • Zeytinyağı

Hazırlık Aşaması

  1. Karalahana yapraklarını taze ve temiz olanlarını seçip yıkayınız.
  2. Pirinci bol suyla yıkayıp süzgece koyunuz.
  3. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayınız.
  4. Bir karıştırma kabına yıkanmış pirinci, doğranmış soğanı, baharatları ve zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırınız.

Sarma Yapma

Sarmaları hazırlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Adım 1:

Karalahana yaprağını düz bir şekilde tezgahın üzerine alın.

Adım 2:

Hazırladığınız pirinçli harçtan bir kaşık alıp, karalahana yaprağının tam ortasına yerleştirin.

Adım 3:

Yaprağın iki yanını harç üzerine doğru kapatın ve rulo şeklinde sarın.

Adım 4:

Sarmaları tencereye yerleştirin. Üzerine su ve zeytinyağı ilave edin.

Adım 5:

Tencerenin kapağını kapatın ve sarmaları düşük ateşte pişirin.

Servis

Sarmaları servis yaparken üzerine limon sıkabilir ve yanında yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

Sonuç

Zeytinyağlı karalahana sarması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Kendine özgü lezzeti ve sağlıklı içeriği ile sofralarınızı süsleyen bu yemek, aileniz ve misafirleriniz tarafından beğenilecektir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close