Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı karnabahar tarifi

Zeytinyağlı karnabahar tarifi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenektir. Bu tarifte, karnabaharın doğal tadını zeytinyağıyla buluşturarak nefis bir yemeğe dönüştüreceksiniz. İşte pratik ve kolay zeytinyağlı karnabahar tarifi!

Zeytinyağlı Karnabahar Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Maydanoz (servis için)

Yapılışı:

Zeytinyağlı karnabahar tarifi için öncelikle karnabaharı temizleyerek çiçeklerine ayıralım. Bir tencereye sıcak su ve tuz ekleyerek karnabaharları haşlayalım. Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra karnabaharları süzelim ve kenara alalım.

Bir başka tencereye zeytinyağını ekleyerek ısıtalım. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayıp tencereye ekleyelim ve kavuralım. Ardından domates salçasını ekleyerek kısık ateşte birkaç dakika daha kavuralım.

Kavrulan salçalı karışıma haşlanmış karnabaharları ekleyelim. Şeker, limon suyu ve sıcak suyu da ilave ederek karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte karnabaharlar suyunu çekene kadar pişirelim. Bu işlem yaklaşık 20-25 dakika sürebilir.

Pişen zeytinyağlı karnabaharımızı servis tabağına alalım ve üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close