Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kereviz oktay ustadan

Zeytinyağlı kereviz tarifi Oktay Usta’nın lezzetli ve pratik yemek tariflerinden biridir. Zeytinyağı ile pişirilen kerevizler, tam bir sağlık deposu olan bu sebzeyi sofralarınıza taşıyor. Oktay Usta’nın adıyla anılan bu tarifi denemek için hemen sayfamızı ziyaret edin.




Article

İncelerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zeytinyağlı Kereviz tarifinin başarılı olması için bazı noktalara dikkat etmek önemlidir. Aşağıdaki adımları takip ederek, lezzetli bir zeytinyağlı kereviz yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 adet kereviz
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Tarif

1. Kerevizleri temizleyin ve kabuklarını soyun.

2. Limon suyu eklediğiniz bir tencerede kerevizleri limonlu suya koyun.

3. Tencereyi ocağa koyup, kerevizler yumuşayana kadar kaynatın.

4. Kerevizlerin suyunu süzün ve üzerine soğanı doğrayın.

5. Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.

6. Sarımsakları ezerek tencereye ekleyin.

7. Tavada toz şekerinizi karamelize edin ve karışıma ekleyin.

8. Tuzunu ekleyin ve karıştırarak, kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Servis Önerileri

Zeytinyağlı kereviz servis ederken yanında yoğurt ve taze maydanoz ile sunabilirsiniz. Ayrıca, limon dilimleri ekleyerek de lezzetini arttırabilirsiniz.

Afiyet Olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close