Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kereviz tarifi

Zeytinyağlı kereviz tarifiyle, sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği yapmaya ne dersiniz? Bu tarifte, zeytinyağı ile pişirilmiş kereviz köklerinin mis gibi kokusu ve eşsiz tadını deneyimleyebilirsiniz. Hem vegan ve vejetaryenler için ideal bir seçenek olan zeytinyağlı kereviz, sofralarınızı renklendirecek. Detaylar için hemen tarife göz atın!

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet kereviz saplarıyla beraber
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Yeteri kadar su

Yapılışı:

1. Kerevizi soyup, saplarını kesmeden su dolu bir kaba alın. Üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin ve limon suyu ekleyerek kerevizleri sarartmamak için bekletin.

2. Soğanı yemeklik doğrayın ve havuçları rendeleyin.

3. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

4. Rendelenmiş havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

5. Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin. Şeker ve tuz ekleyerek karıştırın.

6. Kerevizleri sudan çıkarıp doğrayın ve tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

7. Kaynadıktan sonra ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Bu süre genellikle 30-40 dakika arasında değişebilir.

8. Servis yapmadan önce zeytinyağlı kerevizi ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bu zeytinyağlı kereviz tarifi, özellikle yaz aylarında hafif ve sağlıklı bir seçenek olarak tercih edilebilir. Lezzetli ve pratik bir tarif olan zeytinyağlı kereviz, sofralarınıza renk katmak için idealdir. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close