Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl pişer

Zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi ve nasıl pişirildiği hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyun. Pratik ve lezzetli zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi ile sofralarınıza sağlıklı bir seçenek katın.

Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Nasıl Pişer?

1. Malzemeler

2-3 Kişiye:

  • 4 adet kereviz kökü
  • 1 adet limon
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Şeker

2. Kerevizin Hazırlanması

Kereviz köklerini temizleyin ve kabuklarını soyun. Daha sonra limonlu suya koyarak kararmalarını engelleyin.

3. Soğanın Hazırlanması

Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.

4. Kerevizin Eklenmesi

Pembeleşen soğanlara süzdüğünüz kerevizleri ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.

5. Pirincin Eklenmesi

Kavrulan kerevizlere yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

6. Suyun ve Tuzun Eklenmesi

Pirinçler şeffaflaştıktan sonra suyu, tuzu ve şekeri tencereye ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

7. Bezelyenin Eklenmesi

Pişme süresinin sonlarına doğru bezelyeleri ekleyin. Karıştırarak bezelyelerin de pişmesini sağlayın. Yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

8. Servis

Zeytinyağlı kereviz yemeğini ocaktan alın ve biraz dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

İşte lezzetli zeytinyağlı kereviz yemeğiniz hazır! Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close