Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır

Zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi arayanlar için, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek olan bu yemeği nasıl yapabileceğinizi öğrenmek ister misiniz? Bu tarifle, zeytinyağının doğal ve nefis aromasıyla kerevizin harika uyumunu keşfedeceksiniz. Ayrıca detaylı tarifimizle birlikte, adım adım yapılışını öğrenebilirsiniz.

Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 4 adet kereviz
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı limon suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • Tuz
  • Toz şeker (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Kerevizlerin kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın.
  2. Soğanı ve sarımsakları doğrayın.
  3. Havuçları rendeleyin veya isteğe bağlı olarak küp şeklinde doğrayın.
  4. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
  5. Isınan yağa soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
  6. Havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  7. Doğradığınız kerevizleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
  8. Tuz, limon suyu ve suyu da ekleyerek karıştırın.
  9. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
  10. Pişen zeytinyağlı kereviz yemeğini servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Not:

Yemektopluluğu.com sitesinde yayınlanan zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close