Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi

Zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi ile sağlıklı ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir seçenektir. Bu tarifte, kerevizler zeytinyağında pişirilerek yumuşak ve lezzetli bir kıvama gelir. Zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan kereviz, sağlıklı bir diyet için önemli bir seçenektir. Bu tarif hafif ve besleyici bir yemek arayanlar için idealdir. Deneyin, afiyetle yiyin!




Article Title

Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi

Bölüm 1: Malzemeler

  • 4 adet kereviz
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı su

Bölüm 2: Hazırlık

  1. Kerevizleri yıkayıp kabuklarını soyun ve limonlu suya koyun.
  2. Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın.

Bölüm 3: Yemeği Yapma

  1. Zeytinyağını geniş bir tencereye alın ve ısıtın.
  2. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar soteleyin.
  3. Kerevizleri süzdükten sonra tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
  4. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve toz şekeri ekleyin.
  5. Su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve yemeği pişirin. Kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika kaynatın.
  6. Pişme süresinin sonunda tencerenin kapağını açıp suyunu kontrol edin. Eğer suyu fazlaysa, yüksek ateşte suyunu çekene kadar kaynatın.
  7. Yemeği ocaktan alın ve oda ısısına gelinceye kadar soğutun.
  8. Servis tabağına alın ve soğuyunca buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

Bölüm 4: Servis

Zeytinyağlı kereviz yemeğini servis yaparken üzerine limon sıkabilir ve dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close