Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kereviz yemeği

Zeytinyağlı kereviz yemeği, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olup zeytinyağı ile pişirilen kerevizin muhteşem bir uyumla buluştuğu bir yemektir. Bu tarifte, kerevizin doğal lezzetini ön plana çıkarmak için sebzeye taze limon suyu da eklenir. Zengin bir lif kaynağı olan kereviz, sindirim sistemine de fayda sağlar. Zeytinyağlı kereviz yemeği, vegan ve vejetaryen diyetleri takip edenler için ideal bir seçenektir. Tarifimizi aşağıdan okuyarak bu sağlıklı ve lezzetli yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz.




Zeytinyağlı Kereviz Yemeği

Zeytinyağlı Kereviz Yemeği

Tarif

Zeytinyağlı kereviz yemeği, Türk mutfağının sevilen ve sağlıklı yemeklerinden biridir. İşte bu lezzetli yemeğin tarifi:

Malzemeler

  • 4 adet kereviz kökü
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Şeker
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı pirinç

Yapılışı

1. Kerevizleri temizleyin ve kabuğunu soyun. Dilimleme tahtası üzerinde dilimleyin.

2. Soğanı doğrayın ve sarımsakları ezin.

3. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun.

4. Sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

5. Dilimlenmiş kerevizleri tencereye ekleyin ve karıştırın.

6. Limon suyu, tuz ve şeker ekleyin. Karıştırın.

7. Pirinci tencereye ekleyin ve karıştırın.

8. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

9. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

10. Yemeği ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozları da ekleyin ve karıştırın.

Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Zeytinyağlı kereviz yemeğini servis yaparken üzerine birkaç damla limon sıkabilirsiniz. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close