Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kuru patlıcan dolma

Zeytinyağlı kuru patlıcan dolma tarifleri ve yapılışı hakkında detaylı bilgi içeren başlığımızda, en lezzetli ve pratik zeytinyağlı kuru patlıcan dolma tariflerini bulabilirsiniz. Sağlıklı ve doyurucu bir seçenek olan zeytinyağlı kuru patlıcan dolması nasıl yapılır öğrenmek için tıklayın!




Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolma

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolma

Yemeğin Tarifi

Zeytinyağlı kuru patlıcan dolma, Türk mutfağının geleneksel bir yemeğidir. Bu dolma çeşidi kuru patlıcan kullanılarak hazırlanmaktadır. İşte nasıl yapabileceğinize dair adımlar:

Malzemeler:

  • 15 adet kuru patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Maydanoz

Yapılışı:

  1. Kuru patlıcanları yıkayın ve bir gece önceden suda bekletin, suyunu iyice çekmesi için süzgeçte bekletin.
  2. Pirinçleri yıkayın ve bir süre suda bekletin.
  3. Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavada kavurun.
  4. Pirinçleri ekleyin ve bir süre kavurmaya devam edin.
  5. Domates salçasını, limon suyunu, şekeri ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
  6. Kuru patlıcanları iç malzeme ile doldurun ve rulo şeklinde sarın.
  7. Bir tencereye dizin ve üzerine su ekleyin.
  8. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  9. Pişince oda sıcaklığında dinlendirin.
  10. Servis yapmadan önce maydanoz ile süsleyin.

Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close