Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı lahana sarması oktay usta

Zeytinyağlı lahana sarması tarifi ve yapımı için Oktay Usta’nın detaylı anlatımıyla bu lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz. Sağlıklı ve doyurucu olan bu yemeğin nasıl yapıldığı ve gerekli malzemeler hakkında bilgi almak için tıklayın.



Zeytinyağlı Lahana Sarma Tarifi

Malzemeler:

Zeytinyağı, lahana yaprağı, pirinç, soğan, domates, sarımsak, tuz, karabiber, nane

Hazırlık Süresi:

30 dakika

Pişirme Süresi:

1 saat

Yapılışı:

1. Lahana yapraklarını kaynar suda haşlayın ve ardından soğuk suya alın.

2. Pirinci bol suda yıkayın ve suyunu süzün.

3. Soğanı doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

4. Pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyin.

5. Lahana yapraklarını tezgaha koyun ve iç harçtan koyarak sarmalar yapın.

6. Sarmaları bir tencereye dizin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

7. Daha sonra tencereye yeterince su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alın ve sarmalar yumuşayana kadar pişirin.

8. Zeytinyağlı lahana sarması, sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close