Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı mantar meze

Zeytinyağlı mantar mezesi, enfes lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bir seçenektir. Taze mantarların zeytinyağında pişirilip baharatlar ile tatlandırılmasıyla hazırlanan bu meze, hem sağlıklı bir seçenek olması hem de zengin vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çekmektedir. Zeytinyağlı mantar mezesi tarifi ve yapımı için güvenilir ve kolay adımları takip edebilir, siz de misafirlerinize lezzetli bir meze sunabilirsiniz.

Zeytinyağlı Mantar Meze

Mantar Mezeleri

Mantar, Türk mutfağında sıklıkla kullanılan lezzetli bir sebzedir. Zeytinyağı ile birleştiğinde harika bir meze haline gelir. Zeytinyağlı mantar mezesi, özellikle akşam yemeklerinde veya davet sofralarında tercih edilen bir başlangıç olarak bilinir.

Malzemeler

  • 500 gram taze mantar
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz (süslemek için)

Yapılışı

  1. Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde kesin.
  2. Soğanı ve sarımsağı doğrayın.
  3. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı ekleyerek karamelize olana kadar kavurun.
  4. Sarımsağı ekleyin ve bir dakika daha kavurun.
  5. Mantar dilimlerini tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  6. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  7. Ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
  8. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
  9. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Zeytinyağlı mantar mezesini, soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Ekstra bir lezzet katmak için üzerine limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Mezenin yanında taze ekmek veya krakerlerle ikram edebilirsiniz. Ayrıca, dilerseniz zeytinyağlı mantar mezesini salatalarınızın yanında da kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close