Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı pırasa

“Lezzetli zeytinyağlı pırasa tarifi ve yapımı için pratik adımların yer aldığı makalemize göz atın. Sağlıklı ve besleyici olan pırasa yemeği, doğal zeytinyağıyla pişirildiğinde enfes bir lezzete dönüşüyor. Düşük kalorili ve vitamin deposu olan bu tarifi kaçırmayın!”




Article – Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa

Pırasa Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı pırasa, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Pırasa, soğanın bir akrabasıdır ve sarımsağa benzer bir tada sahiptir. Pırasa genellikle yemeklerde kullanılan bir sebzedir ve zeytinyağlı pırasa da bu sebzeden hazırlanan bir yemektir.

Malzemeler

  • 500 gram pırasa
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı

İlk olarak, pırasaları temizleyin ve yıkayın. Yeşil kısımlarını kesin ve sadece beyaz kısımları kullanın. Beyaz kısımları ince ince doğrayın.

Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

Daha sonra pırasaları tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun. Limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ardından yarım su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirin.

Zeytinyağlı pırasa yemeği soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close