Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı sarma nasıl yapılır

Zeytinyağlı sarma nasıl yapılır? İşte pratik bir tarif!

Zeytinyağlı sarma yapmak için yaprak sarmalama işlemini adım adım öğrenin. Bu lezzetli ve sağlıklı tarif için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılış aşamaları bu yazıda!



Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır

Malzemeler

  • Yapraklara dolmalık pirinç
  • Sarmalık kuru üzüm
  • Yeterince zeytinyağı
  • Nane
  • Tuz
  • Limonsuyu
  • Kuru soğan
  • Sarımsak
  • Yeterince su

Yapılış

1. Pirinci yıkayın ve bir süzgeçte suyunu süzün.

2. Kuru üzümü sıcak suyla yıkayın ve süzün.

3. Tencereye sıvı yağ koyup ince doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

4. Sarma yapraklarını kaynar suda bekletin ve yumuşasını sağlayın.

5. Pirinci soğanlara ekleyin ve kavurun.

6. Üzümü, tuzunu ve nanesini ekleyin, karıştırın.

7. Sarma yapraklarını hazırlayın ve iç harçtan bir miktar koyup sarın.

8. Sardığınız dolmaları tencereye dizin.

9. Üzerine yeterince zeytinyağı ve su ekleyin.

10. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.

11. Sarma dolmaların üzerine limonsuyu gezdirin ve sarımsak ekleyin.

12. Servis ederken üzerine nane serpiştirin ve limon dilimleriyle süsleyin.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close