Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı sarma pişirme

Zeytinyağlı sarma tarifi için tüm püf noktaları ve adım adım nasıl pişirileceği detaylarıyla bu SEO başlığı altında bulabilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli zeytinyağlı sarma yapımı için doğru yerdesiniz.

Zeytinyağlı Sarma Pişirme

Zeytinyağlı sarma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemek, özellikle yaz aylarında sıkça tercih edilen bir mezedir.

Gerekli Malzemeler:

  • Yarım kilogram asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

  1. Pirinçleri yıkayıp süzgece alın ve suyunu iyice süzdürün.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın.
  3. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  4. Pirinçleri ekleyip kısık ateşte pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
  5. Domates salçası, nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırarak pişirin.
  6. Yaprakları kaynar suda haşlayıp süzün.
  7. Bir yaprağın üzerine hazırladığınız pirinçli harçtan koyun ve sıkıca sarın.
  8. Sardığınız yaprakları tencereye dizin ve üzerlerine limon suyu gezdirin.
  9. Tencereye sıcak su ekleyin, üzerine bir tabak kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

Zeytinyağlı sarma, soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olur. Bu nedenle, pişirdikten sonra buzdolabında en az birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Üzerine maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close