Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı taze enginar yemeği

Zeytinyağlı taze enginar yemeği, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir. Bu tarif, taze enginarların zeytinyağı, limon suyu, soğan, sarımsak ve baharatlarla birlikte pişirilerek hazırlanan geleneksel bir Türk yemeğidir. Zengin lif içeriğiyle sindirim sistemine fayda sağlayan bu yemek, aynı zamanda kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Zeytinyağlı taze enginar yemeğinin yapımının adımları ve malzemeleri için tarifimize göz atın!

Zeytinyağlı Taze Enginar Yemeği

Enginarın Sağlığa Faydaları

1. Sindirim Sistemi Sağlığını Destekler

1.1 Karaciğer ve Safra Kesesi Dostudur

1.2 Bağırsak Florasını Dengeler

2. Antioksidan Etkisi Vardır

2.1 Serbest Radikallerle Mücadele Eder

2.2 Kanser Riskini Azaltır

Zeytinyağlı Taze Enginar Yemeği Tarifi

Malzemeler:

– 4 adet taze enginar

– 1 adet soğan

– 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. Enginarların dış yapraklarını temizleyin ve saplarını kesin.

2. Enginarları limonlu suda bekletin.

3. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanı ekleyin.

4. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

5. Enginarları süzdürüp tencereye ekleyin ve karıştırın.

6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

7. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

8. Pişen yemeği oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.

Servis Önerisi:

– Zeytinyağlı taze enginar yemeğini servis yaparken üzerine nane yaprakları ve limon dilimleri ekleyebilirsiniz.

– Yanında limonlu pilav veya yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close