Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı tuzlu kurabiye nefis yemek tarifleri

Bu zeytinyağlı tuzlu kurabiye tarifi ile damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Tuzlu ve hafif zeytinyağı aromasıyla harmanlanan bu kurabiyeler, pratik bir şekilde hazırlanabilir ve her türlü öğünde tüketilebilir. Zengin ve lezzetli içeriğini keşfedin!





Zeytinyağlı Tuzlu Kurabiye Nefis Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Tuzlu Kurabiye Nefis Yemek Tarifleri

Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar un
  • Üzeri için susam

Tarif

Zeytinyağlı tuzlu kurabiye tarifi için öncelikle bir karıştırma kabına zeytinyağı, yoğurt, tuz, karbonat ve pul biberi ekleyin.
Karıştırma kabındaki malzemeleri güzelce karıştırın.

Sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
Un miktarı hamurun kıvamına göre değişebilir, yeteri kadar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru dinlenmesi için 15-20 dakika buzdolabında bekletin.

Dinlenen hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Zeytinyağlı tuzlu kurabiyeleri çay saatlerinde, kahvaltılarda veya yanında güzel bir sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close