Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı yeşil fasulye tarifi

Zeytinyağlı yeşil fasulye tarifi ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır mısınız? Bu nefis ve sağlıklı tarifle sofralarınıza lezzet katacak, yeşil fasulyeyi zeytinyağı, sarımsak ve domates ile buluşturuyoruz. Zeytinyağlı yeşil fasulye tarifi detayları için hemen tıklayın.




Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram yeşil fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Su

Yapılışı:

1. Yeşil fasulyelerin uçlarını kesin ve yıkayın.

2. Soğanları yemeklik doğrayın ve sarımsakları ezin.

3. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyip kavurun.

4. Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.

5. Ardından domates salçasını ekleyin ve karıştırarak kavurun.

6. Yeşil fasulyeleri ekleyin ve karıştırın.

7. Üzerine toz şeker ve tuz ekleyin.

8. Suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.

9. Fasulyeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.

10. Pişen zeytinyağlı yeşil fasulyeyi ocaktan alın ve servis yapın.

Not:

Eğer arzu ederseniz, yemeğin üzerini limon suyu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close