Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

ege usulü zeytinyağlı kereviz

“Ege usulü zeytinyağlı kereviz tarifi ile sağlıklı ve lezzetli bir yemeği keşfedin. Bu nefis yemekte kerevizin faydalarını ve Ege mutfağının eşsiz lezzetlerini bir arada bulabilirsiniz. Pratik tarifimizle evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzeti denemek için hemen tıklayın!”

Ege Usulü Zeytinyağlı Kereviz

Ege’nin enfes lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı kereviz, sağlıklı ve doyurucu bir atıştırmalık olarak sofralarımızı süslemektedir. Zeytinyağlı yemekler arasında sebze çeşitleri önemli bir yer tutar ve kereviz de bu sebzelerden biridir. İsterseniz gelin, ege usulü zeytinyağlı kereviz tarifine bir göz atalım!

Gerekli Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Limon suyu

Yapılışı

Öncelikle kerevizleri temizleyip soyun ve limonlu suda bekletin. Ardından kerevizleri dilimleyin. Soğanı da doğrayın. Sarımsakları ezin ya da ince kıyın.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Kereviz dilimlerini de tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

Zeytinyağlı kerevizleriniz piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar tencerenin içinde bekletin. Servis yapmadan önce isteğe bağlı olarak üzerine limon suyu sıkabilirsiniz.

Servis Önerisi

Ege usulü zeytinyağlı kerevizleri soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Yanında bir parça limonla birlikte servis ettiğinizde enfes bir lezzet ortaya çıkacaktır. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close